Eddigi látogatók száma: 45051
Borturizmus

Pincészetünk kiemelten ügyel arra, hogy vendégeinknek teljes körű borismertetésben legyen részük. Feladatunknak tartjuk, hogy borszerető látogatóink nemcsak a borfajtáinkat ismerjék meg, hanem Észak-Magyarország keleti részében élő embereket, népi hagyományainkat, híres végvárainkat és azoknak dicső múltját.

Szeretnénk vendégeinket a közel 200 pincés Abaújszántó pincészeteivel megismertetni, legfőképpen a város kiemelkedő fő programjára intvitálni: a Szent Ivó napra, akiről megtudhatják, hogy ki is volt az a Ivó nevű francia szerzetes, aki tanította az itt élőket a szőlő termesztésére és a borkészítésre.

Abaújszántó a Trianonig járási székhely volt az Abaúj megyének. Virágzó, nyüzsgő, kulturális, társadalmi központ volt: bíróság, egyetem,gimnáziumok, különféle mesterségek kereskedői kínálták portékájukat. Elnevezésének eredete is már mesés: 3 féle elnevezése volt: Szent tó, ez alakulhatott át Szántóvá. (palóc nyelvjárás szerint) Ez a tó létezett, egészen addig, amíg nem akarták bővíteni a víz hozamát. Attól kezdve elapadt a forrás. Egyedülállóan különleges gyógyhatása (köszvény gyógyítására) miatt nagyon sok gyógyulni vágyó ember telepedett le, akik magukkal hozták nemcsak a kultúrájukat, hagyományukat, hanem igényük volt vallásuk gyakorlására is, így alakulhatott ki a 8 felekezet. Ebből mára négy működő élő egyház maradt: római katolikus, görög keleti katolikus, református, evangélikus egyház. Elképzelésünkben szerepel: minél nagyobb tömegekkel ismertessük meg városunk szakrális múltját, egybeötvözve helyi ízekkel-borokkal. Elsődlegesen a tokaji bor az ami szerepel a listánkon: szőlőnk a Kassa város dűlőben terem, innen vitte a kassai prépost a misebort.

Turisztikai ajánlatunk:
Abaújszántói sétára hívjuk Önöket: elsősorban a Sátor hegy felkeresését ajánljuk (világörökség része), valamint a Bormúzeum és tájházat (Ulánus ház), ahol a feltárt eredeti pincében szánti borászok régi szőlőeszközei, hordói, szerszámai, valamint a mai borászok borai vannak kiállítva. Sípályánkhoz személygépkocsival is fel lehet jutni. Lovardáink is vannak, ahol, akár hintóval is el lehet látogatni a fent említett helyekre.


Abaújszántón
nagyon jó helyzetben vagyunk, mivel környezetünkben régmúltat idéző végvárak, kastélyok, romok találhatók, ami 50 km-en belüli elérhetőek. Ismeretlen tájak, gyönyörű hegyek, és a közeli erdő, ahol a kialakított pihenőhelyeknél, magukba szívhatják nemcsak a kitűnő, tiszta levegőt, hanem a környezetük természeti szépségét is csodálhatják.

Szomszédságunkban: Boldogkővár, Regéc, Füzér vára, Telkibánya, Korlát, Vizsoly, Fóny, Arka, Baskó, hogy csak párat soroljunk.

Keressenek fel minket, legyünk a bázispontjuk, és csak a kikapcsolódás legyen a gondjuk, ellátásukról megfelelően mi gondoskodunk.

Gasztronómiai kirándulás
: Kemencés ételek, kulináris élvezetek biztosítása.

Szállásajánlatunk: A Galambos Pincészet 4 fő részére, 2 külön bejáratú lakosztállyal áll a vendégek rendelkezésére. A Református Vendégház közel 30 fő részére biztosít szálláslehetőséget. Egyéb szálláslehetőségek Abaújszántó honlapján találhatók. http://www.abaujszanto.hu

© 2009-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.