Pincészetünk a Tokaji borvidék északnyugati részén, Abaújszántón található.

Abaújszántó a borvidék egyik legrégebbi történelmi múltra visszatekintő települése, amelynek múltja szorosan összekapcsolódik a szőlőműveléssel és borkészítéssel. Pincészetünk a termő területünkön szüretelt hárslevelű és furmint szőlőkből készíti kézműves minőségű borait.

Termőterületünk:

Az ültetvényünk a vulkánikus hegyvonulat Krakkó hegyén, a Kassa város dűlőben található. A terület magasabban elhelyezkedő részén, a furmint szőlő ültetvényei találhatók, itt a talaj összetétele riolit, zeolit és különféle tufákkal dúsított. A talaj szerkezet adja alapját annak a különleges ízvilágnak, amely borainkban tükröződik. A hárslevelű ültetvény talajszerkezete mindezeknek a k9özetanyagoknak a zúzalékát, valamint agyagos löszös talajszerkezetet mutat, amelyet nagyon kedvel a hárslevelű szőlőfajta. Ebből a szőlőből lágyabb, gyümölcsös, zamatos ízhatású borokat tudunk készíteni.

Borkészítési eljárásunk:

Technológiánkban ötvöztük a hagyományos és a modern eljárást, rozsdamentes tartályokban erjesztés után pár hónappal a kocsánytalan tölgyfahordókba kerülnek végső állomásként, a hordószelektált boraink.

Borainkról:

Többnyire száraz borokat készítettünk, azonban technológiánk fejlesztésével, ma már képesek vagyunk félédes, és édes bor előállítására is.