Abaújszántói pincénkben előre egyeztetett időpontban szívesen várjuk borkóstolásra kiránduláson, vagy bortúrán résztvevő kedves vendégeinket, akik szeretnék megismerni díjnyertes borainkat. Borkóstolás közben kemencében készült magyaros specialitásokkal kínáljuk, várjuk vendégeinket.
Borfajtáink:
Máté bora
Tokaji Furmint
2018-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 13 %
összes maradék cukor: 1,3g/l
titrálható savtartalom: 5,2g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású előételekhez, szárnyasokhoz és könnyű vadhúsokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj aranyérem: Kassai Nemzetközi Borverseny 2023
Tokaji HÁRMINT
2015-es évjárat
száraz fehérbor
A pincészet szőlőbirtokán termelt őshonos furmint és hárslevelű szőlőkből készítettük borunkat. A borok külön- külön erjedtek és az erjedési szakasz után kerültek házasításra. Az ízvilágát gazdagította a kocsánytalan tölgyfahordóban történő érlelés. Mindkét borfajtára jellemző tulajdonságokat magába foglalja egy közös harmóniába, megőrizve jellegzetes gyümölcsös illatot és zamatot
alkoholtartalom 13,5 %
összes maradék cukor: 1,8g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Kassai Nemzetközi Borverseny
Tokaji Hárslevelű
2018es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük borunkat. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 13,2 %
összes maradék cukor: 1,4g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Tokaji Kosher Furmint
2011-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 14,9 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,0 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, és szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Kassai Nemzetközi Borverseny
2019 aranyérem Bükki Nemzetközi Borverseny
Tokaji Kosher Hárslevelű
2011-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 13,7 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,4 g/l
Fogyasztását 12 fokon, szárnyasokhoz: liba,-vagy bárányból készült ételekhez, vagy erősebb ízhatású halételekhez ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Bükki Nemzetközi Borverseny
2019 aranyt érem Kassai Nemzetközi Borverseny
CECILIA BORA
Tokaji Hárslevelű
2022-es évjárat
édes fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből kézműves gondossággal készítjük borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület alacsonyabb régiójában, üledékes, löszös talajon van termesztve. A borkészítés reduktiv erjesztéssel, rozsdamentes tartályokban történt. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 15 %
összes maradék cukor:64 g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, édes jellegű tészta előételekhez
Ádám bora
Tokaji Furmint
2022-es évjárat
édesz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük -kézműves gondossággal- borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 15,3 %
összes maradék cukor: 63g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, édes ízhatású előételekhez és desszertekhez ajánljuk.
Kóser borok
2011 Furmint (száraz)
2011 Hárslevelű (száraz)
Borainkat a helyszínen Abaújszántón illetve e-mail küldésével rendelhetik!