Telephelyünkön a borfeldolgozón kívül két pince található.
Borfajtáink
Máté bora
Tokaji Furmint
2018-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 13 %
összes maradék cukor: 1,3g/l
titrálható savtartalom: 5,2g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású előételekhez, szárnyasokhoz és könnyű vadhúsokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj aranyérem: Kassai Nemzetközi Borverseny 2023
Tokaji HÁRMINT
2015-es évjárat
száraz fehérbor
A pincészet szőlőbirtokán termelt őshonos furmint és hárslevelű szőlőkből készítettük borunkat. A borok külön- külön erjedtek és az erjedési szakasz után kerültek házasításra. Az ízvilágát gazdagította a kocsánytalan tölgyfahordóban történő érlelés. Mindkét borfajtára jellemző tulajdonságokat magába foglalja egy közös harmóniába, megőrizve jellegzetes gyümölcsös illatot és zamatot
alkoholtartalom 13,5 %
összes maradék cukor: 1,8g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Kassai Nemzetközi Borverseny
Tokaji Hárslevelű
2018es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük borunkat. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 13,2 %
összes maradék cukor: 1,4g/l
titrálható savtartalom: 5,3g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Tokaji Kosher Furmint
2011-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 14,9 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,0 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, sós ízhatású tészta előételekhez, halételekhez, és szárnyasokhoz egyaránt ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Kassai Nemzetközi Borverseny
2019 aranyérem Bükki Nemzetközi Borverseny
Tokaji Kosher Hárslevelű
2011-es évjárat
száraz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből készítjük kézműves borunkat. A borkészítés teljes egészében reduktív, a kosher technológia előírása szerint készült, friss, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 13,7 %
összes maradék cukor: 1,g/l
titrálható savtartalom: 5,4 g/l
Fogyasztását 12 fokon, szárnyasokhoz: liba,-vagy bárányból készült ételekhez, vagy erősebb ízhatású halételekhez ajánljuk.
Díj: 2017 ezüstérem Bükki Nemzetközi Borverseny
2019 aranyt érem Kassai Nemzetközi Borverseny
CECILIA BORA
Tokaji Hárslevelű
2022-es évjárat
édes fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos hárslevelű szőlőből kézműves gondossággal készítjük borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület alacsonyabb régiójában, üledékes, löszös talajon van termesztve. A borkészítés reduktiv erjesztéssel, rozsdamentes tartályokban történt. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú.
alkoholtartalom 15 %
összes maradék cukor:64 g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, édes jellegű tészta előételekhez
Ádám bora
Tokaji Furmint
2022-es évjárat
édesz fehérbor
A tokaji borvidék északnyugati részén levő szőlőbirtokon, az őshonos furmint szőlőből készítjük -kézműves gondossággal- borunkat. Ez a szőlőfajta a termőterület magasabb régiójában, köves talajon van termesztve. A kőzetanyag riolit, zeolit, és andezit összetételű, amely ásványi anyag tartalom megjelenik a szőlőből készült borban is. A bor savdús, harmonikus összetételű, jellegzetesen gyümölcsös illatú és zamatú. Az ízvilágot a kocsánytalan tölgyfahordóban történt érlelés bővítette.
alkoholtartalom 15,3 %
összes maradék cukor: 63g/l
titrálható savtartalom: 6 g/l
Fogyasztását 12 C fokon, fűszeres, édes ízhatású előételekhez és desszertekhez ajánljuk.
Kóser borok
2011 Furmint (száraz)
2011 Hárslevelű (száraz)
Termőterületünk
Abaújszántó külterületén, Krakkó hegy, Kassaváros dűlőjében található termőterületünk, amelynek talaja, főként riolitból, andezitból, zeolitból és ezek tufáiból alakult ki.
Szőlőfajtáink
A Tokaj-Hegyalján a legmeghatározóbb szőlőfajta a furmint, amelynek fürtjei tömör szerkezetűek. Területünk másik szőlőfajtája a hárslevelű. Fürtjei laza szerkezetűek, hosszúkásak, megérve aranysárga színűek, néha 30 cm.-t is meghaladják, a szemek pedig lédúsak. Mindkét szőlőfajta hajlamos az aszúsodásra.
Feldolgozásunk
A szüreteléskor a leszedett szőlőt szüretelő ládákba gyűjtjük, amelyeket saját gépkocsival szállítunk a feldolgozónkba. A szőlő a rozsdamentes bogyozógépbe kerül, ahol a szemeket kocsánytalanítjuk. A gépből gyűjtőkádba, majd többórás áztatás után az automata présbe tesszük. A színmust ülepítés után rozsdamentes erjesztő tartályokba kerül, ahol egy vezérlő elektronika által irányított erjedés után, az oxigén teljes kizárása mellett a tölgyfahordókban tisztul le véglegesen. Itt a gyümölcsös, illatos aroma mellé enyhe barrikolt íz is társul. A feldolgozó technológia minden eszköze korszerű és saját tulajdonunkat képezi. A letisztult bort derítés és szűrés után a palackozóba szállítjuk, a palackozást, egy erre a célra szakosodott céggel végeztetjük